:: ΔΗΜΟΣ ΑΚΑΝΘΟΥΣ ::

 

 

                                                    
 
   

 ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ

 
 

 


05/01/2012 Παγοποίηση  προκηρυχθείσας θέσης Δημοτικού Γραμματέα Ακανθούς

Το νεοεκλεγέν Δημοτικό Συμβούλιο Ακανθούς αποφάσισε κατά πλειοψηφία την παγοποίηση της προκηρυχθείσας από το προηγούμενο Συμβούλιο θέσης του Δημοτικού Γραμματέα για 2 χρόνια, εναρμονιζόμενο με την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων για παγοποίηση θέσεων στο δημόσιο.

Ειλικρινά απολογούμαστε για την όποια ταλαιπωρία έχουμε υποβάλει τους αιτητές.

ΔΗΜΟΣ ΑΚΑΝΘΟΥΣ

20/12/2011 Δελτίο Τύπου

Ο επανεκλεγείς δήμαρχος Ακανθούς Σάββας Σαββίδης αναφερόμενος στις προκλητικές δηλώσεις του κατοχικού ηγέτη κ. Έρογλου ότι οι εκλογές εις τους κατεχόμενους δήμους για ανάδειξη δημάρχων, δημοτικών Συμβούλων και κοινοταρχών δεν έχουν «κανένα νόημα» και του φαίνεται «παράξενο» που διεξάγονται εκλογές δήλωσε:

«Είμαστε οι νόμιμοι εκλελεγμένοι εκπρόσωποι των προσφύγων, μέσα από δημοκρατικές και αδιάβλητες εκλογές και θα συνεχίσουμε να τους εκπροσωπούμε τόσον στην Κύπρο όσον και στο εξωτερικό μέχρι την απελευθέρωση της Κύπρου από την Τουρκική κατοχή και θα διεκδικούμε το απαράγραπτο δικαίωμα της επιστροφής στις πατρογονικές μας εστίες μέσα σε συνθήκες ασφάλειας και αξιοπρέπειας, όπως αρμόζει σε Ευρωπαίους πολίτες. Για μας δεν έχει «νόημα» στο λυκαυγές του 21ου αιώνα να υπάρχουν κατοχικά  στρατεύματα και έποικοι στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, που από το 2004  είναι και έδαφος της Ευρώπης. Διεκδικούμε το δικαίωμα της επιστροφής σε μια πατρίδα ελεύθερη, εδαφικά ακέραιη με πραγματική ειρήνη για όλους  τους νόμιμους κατοίκους της, απαιτώντας την αποχώρηση των Τουρκικών στρατευμάτων και των εποίκων και την επιστροφή ΟΛΩΝ των προσφύγων  στα σπίτια και στις περιουσίες τους ».

ΔΗΜΟΣ ΑΚΑΝΘΟΥΣ


31/10/2011
Επιτυχίες μαθητριών μας σε Διεθνή Διαγωνισμό

Στον Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό «Νέοι Άνθρωποι σε Κίνηση» που αφορούσε συγγραφή δοκιμίου με θέμα: «Συνάντηση Πολιτισμών Πέρα από τις Γραμμές», ένα σχέδιο που χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, πήραν μέρος παιδιά από  δήμους της Ελλάδας, της Σερβίας, της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας, της Παλαιστίνης και από την Κύπρο ο Δήμος Ακανθούς. Η λήξη του προγράμματος και οι βραβεύσεις έγιναν στη Ρόδο στις 20-24 Οκτωβρίου 2011 και από την Κύπρο βραβεύτηκαν η Ανδρονίκη Παπά (Γ΄ Λυκείου Λινόπετρας) και η Ελένη Χαρ. Κελίρη (Β’ Λυκείου Λανίτειο Λύκειο Α’) πήραν αντίστοιχα πρώτο και δεύτερο βραβείο. Και οι δύο έχουν καταγωγή την Ακανθού.

Στη φωτογραφία μαζί με τον δήμαρχο Ακανθούς κ. Σ. Σαββίδη την ώρα της βράβευσης

ΔΗΜΟΣ ΑΚΑΝΘΟΥΣ

 

1/8/2011 Μνημόσυνο Πεσόντων Ακανθιωτών

Ο δήμος Ακανθούς και οι συγγενείς των πεσόντων θα τελέσουν την Κυριακή 7 Αυγούστου 2011, στις 9:00π.μ. στο Παρεκκλήσι του Χρυσοσώτηρα στην Ορόκλινη, μνημόσυνο των πεσόντων Νίκου Σχοινιού, Ηλία Χ’ Χαμπή, Λουκά Γιαχούτη και του Πλοιάρχου Ανδρέα Ιωαννίδη. Του μνημοσύνου θα προστεί ο Πανιερότατος Μητροπολίτης Τριμυθούντος και Λευκάρων κ. Βαρνάβας και επιμνημόσυνο λόγο θα εκφωνήσει ο Εξοχότατος Πρόεδρος της Βουλής κ. Γιαννάκης Ομήρου.

Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων..

24/2/2011 Δελτίο τύπου Δήμου Ακανθούς

«ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ»

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2007-2013»

Ο δήμαρχος Ακανθούς κ. Σάββας Σαββίδης θα δώσει συνέντευξη τύπου την Τρίτη 1ην Μαρτίου στις 10:00π.μ. στο σπίτι της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Λευκωσία, Βύρωνος 30.


Σκοπός της συνέντευξης είναι η επίσημη έναρξη στην Κύπρο του διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού «Νέοι άνθρωποι σε κίνηση» που εντάσσεται στο πλαίσιο δράσης «Συνάντηση πολιτισμών πέρα από τις γραμμές».

Στον διαγωνισμό αυτό συμμετέχουν η Ελλάδα, η Ρουμανία, η Βουλγαρία, η Σερβία, η Παλαιστίνη και από την Κύπρο ο Δήμος Ακανθούς.

Πρόκειται για συγγραφή δοκιμίου 2,000 – 3,000 από μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων της Κύπρου ηλικίας 13 – 17 ετών με το συγκεκριμένο θέμα και να φτάσει στα προσωρινά γραφεία του δήμου Ακανθούς με ηλεκτρονική μορφή στο
akathou@cytanet.com.cy το αργότερο έως την 31 Μαΐου 2011.

Ο 1ος νικητής από κάθε χώρα που συμμετέχει στο Ευρωπαικό αυτό πρόγραμμα θα  προσκληθεί στο συμπόσιο νέων που θα διοργανωθεί στη Ρόδο τον προσεχή Οκτώβριο.

28/1/2011  Ο Δήμος Ακανθούς τίμησε τα Ελληνικά Γράμματα και τον δρα Βάσο Καραγιώργη

Στις 28 Ιανουαρίου 2011 στο πλαίσιο των πολιτιστικών του δραστηριοτήτων, ο δήμος Ακανθούς πραγματοποίησε εκδήλωση στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Κύπρου στη Λευκωσία για την Γιορτή των Γραμμάτων.

Κύριος ομιλητής ήταν ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Αναστάσιος Κοντάκος, με θέμα Παιδεία & Κρίση. Ο κ. Κοντάκος μίλησε επίσης και για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα για το Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό «Νέοι άνθρωποι σε κίνηση». Στο πρόγραμμα αυτό συμμετέχουν η Κύπρος (Δήμος Ακανθούς), Ελλάδα, Βουλγαρία, Παλαιστίνη Ρουμανία και Σερβία. Το Πρόγραμμα αυτό θα διαρκέσει όλο το 2011.

Επίσης εκείνο το βράδυ τιμήθηκε ο δρ. Βάσος Καραγιώργης για την «μοναδική προσφορά του στην ανάδειξη του αρχαιολογικού πλούτου, ιδιαίτερα της  Σαλαμίνας και της Ιστορίας της Κύπρου». Τιμήθηκαν επίσης οι αφυπηρετήσαντες το 2010 εκπαιδευτικοί της Ακανθούς και  βραβεύτηκαν οι φοιτητές/τριες που κατάγονται από την Ακανθού και περάτωσαν τις Πανεπιστημιακές τους Σπουδές (α’ πτυχίο) το 2010 με βαθμό  άριστα.

Η βραδιά έκλεισε με 15’ λεπτο καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τον Χορευτικό Όμιλο του Πανεπιστημίου Κύπρου και  ακολούθησε δεξίωση.

Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κας Σωτηρούλλας Χαραλάμπους η οποία παρευρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό.

                            ΔΗΜΟΣ ΑΚΑΝΘΟΥΣ

20/7/2010 ΕΘΝΙΚΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΑΚΑΝΘΙΩΤΩΝ

Ο Δήμος Ακανθούς σε συνεργασία με τις οικογένειες των τριών πεσόντων Ακανθιωτών, Νίκου Σχοινιού, Ηλία Χ’Χαμπή και Λούκα Γιαχούτη τελούν το ετήσιο εθνικό μνημόσυνο την Κυριακή 1ην Αυγούστου 2010 στο Παρεκκλήσιο του Χρυσοσώτηρα στην Ορόκλινη.

Της Θείας Λειτουργίας καθώς και του μνημοσύνου θα προστεί ο Επίσκοπος Καρπασίας κ.κ. Χριστοφόρος.

Επιμνημόσυνο λόγο θα εκφωνήσει ο Επίτροπος Προεδρίας κ. Γιώργος Ιακώβου και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων.

ΔΗΜΟΣ ΑΚΑΝΘΟΥΣ


7/6/2010 Παρουσίαση Βιβλίου

Ο Δήμος Ακανθούς στο πλαίσιο των πολιτιστικών του δραστηριοτήτων οργανώνει τελετή παρουσίασης του βιβλίου του  Ακανθιώτη  λαϊκού ποιητή ΦΩΤΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ-ΑΚΑΘΚΙΩΤΗ με τίτλο 

«Της Ακανθούς Καμός τζιαι της Καρκιάς Τραούδκια» 

Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο Ακανθιώτης καθηγητής και συγγραφέας Ζήνων Ζαννέτος.

Η εκδήλωση θα γίνει την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010 στις 7:45μ.μ. στη Λευκωσία στην αίθουσα εκδηλώσεων «Πασχάλη Λ. Πασχαλίδη» του κτηρίου Διοίκησης της Ελληνικής Τράπεζας (γωνία Λεωφ. Αθαλάσσας 200 & Λεμεσού – Λευκωσία).

Η εκδήλωση, τελεί υπό την αιγίδα του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέφανου Στεφάνου.

Θα ακολουθήσει δεξίωση.

Το βιβλίο εκδίδεται με χορηγία του Δήμου Ακανθούς.
 

ΔΗΜΟΣ ΑΚΑΝΘΟΥΣ

 

7/5/2010
Ο Δήμαρχος Ακανθούς κ. Σαββίδης, μαζί με τους κ. Νίκο Τσαρδελλή και κ. Ζήνωνα Ζαννέτο θα είναι στο «ΚΥΠΡΙΩΝ ΝΟΣΤΟΣ» στο ΡΙΚ1 την Κυριακή 16.5.2010 στις 2:30 μ.μ. αναφορικά με την έκδοση της αυτοβιογραφίας του Ν. Τσαρδελλή με τίτλο "γι ΑΥΤΗΝΗ την ΠΑΤΡΙΔΑ".

ΔΗΜΟΣ ΑΚΑΝΘΟΥΣ

7/5/2010  Παρουσίαση του Βιβλίου για την αυτοβιογραφία του Νίκου Τσαρδελλή 

Την Τρίτη 20 Απριλίου 2010, οργανώθηκε ειδική εκδήλωση στην Αίθουσα του Αλληλοδιδακτικού Σχολείου Αγ. Λαζάρου στην Λάρνακα στην οποία έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του Ακανθιώτη θανατοποινίτη Νίκου Τσαρδελλή  «γι ΑΥΤΗΝΗ την ΠΑΤΡΙΔΑ».

Η εκδήλωση περιελάμβανε χαιρετισμό του Δημάρχου Ακανθούς κ. Σάββα Σαββίδη, του Δημάρχου Λάρνακας κ. Αντρέα Μωυσέως, παρουσίαση του βιβλίου από τον διακεκριμένο παιδαγωγό και δάσκαλο του ελληνικού έθνους Δρα Μιχαλάκη Μαραθεύτη και Ακανθιώτη καθηγητή και συγγραφέα κ. Ζήνωνα Ζαννέτο και χαιρετισμό από τον εγγονό του κ. Ν. Τσαρδελλή Νικόλα Γρίβα Τσαρδελλή.

Η έκδοση του βιβλίου έγινε με την χορηγία του Δήμου Ακανθούς υπό την αιγίδα του οποίου τελούσε η όλη εκδήλωση.

2/2/2010 Εκδήλωση του Δήμου Ακανθούς

Έγινε με εξαιρετική επιτυχία η εκδήλωση του Δήμου Ακανθούς για την Γιορτή των Γραμμάτων στις 29 Ιανουαρίου 2010.

Στην κατάμεστη Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Κύπρου στη Λευκωσία τιμήθηκαν οι ζώντες αφυπηρετήσαντες εκπαιδευτικοί που κατάγονται από την Ακανθού,  καθώς και η Πρύτανης του Πανεπιστημίου της Σορβόννης Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, η οποία ανακηρύχθηκε και Επίτιμη Δημότης Ακανθούς.

Κατά την διάρκεια της τελετής, υπογράφηκε και Μνημόνιο Πολιτιστικής Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ακανθούς και του Δήμου Ροδίων.

Η εκδήλωση τέλειωσε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τον Χορευτικό Όμιλο του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Η όλη εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργού Υγείας κ. Χρίστου Πατσαλίδη.
 

15/1/2010Κοπή Βασιλόπιτας

Έγινε με μεγάλη επιτυχία η κοπή της βασιλόπιτας του Δήμου Ακανθούς στις 14 Ιανουαρίου 2010   στα γραφεία του Δήμου στην παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών κ. Νεοκλή Συλικιώτη, Βουλευτών της Επαρχίας Αμμοχώστου, του Επάρχου Αμμοχώστου κ. Ηλιάδη, Αρχών της Κοινότητας και πλήθους Ακανθιωτών. Όλοι ευχήθηκαν να είναι η τελευταία χρονιά που γίνεται μακριά από την Ακανθού.

Ακολούθησε δεξίωση.


03/12/2009 Ο Δήμαρχος Ακανθούς στο ΡΙΚ 1 την Κυριακή 6/12/2009 στις 2:30μ.μ.

Ο Δήμαρχος Ακανθούς Σάββας Σαββίδης  είναι προσκεκλημένος του κ. Κώστα Χαραλαμπίδη «ΚΥΠΡΙΩΝ ΝΟΣΤΟΣ» την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009.
 


02/12/2009
ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Δήμος Ακανθούς σε συνεργασία με την Εκκλησιαστική Επιτροπή Ακανθούς, ανακοινώνει σε όλους τους Ακανθιώτες και τις Ακανθιώτισσες ότι την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009 μετά την Θεία Λειτουργία στο Παρεκκλήσιο του Χρυσοσώτηρα στην Ορόκλινη,  ότι θα τιμήσει τον Κώστα Οικονομίδη για την υλοποίηση της ιδέας του και της μεγάλης του συνεισφοράς  στην οικοδόμηση του Παρεκκλησίου του Χρυσοσώτηρα Ακανθούς στην Ορόκλινη.

                                ΔΗΜΟΣ ΑΚΑΝΘΟΥΣ - ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΚΑΝΘΟΥΣ


01/12/2009

POLIS 2009” 7η Διεθνής Έκθεση Φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης Δημόσιου-Κοινωνικού Τομέα & Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκη 26-29 Νοεμβρίου 2009

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η 7η Διεθνής Έκθεση Φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη Θεσσαλονίκη από τις 26 μέχρι και 29 Νοεμβρίου 2009.

Στην Έκθεση έλαβαν μέρος Φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του Δημόσιου και Κοινωνικού Φορέα, από την Ελλάδα, Βαλκανικές και Ευρωπαϊκές χώρες, από Αραβικές χώρες και Κύπρο με σκοπό την προβολή του έργου τους.

 

Αντιπροσωπεία του Δήμου έξω από το περίπτερό μας

«Η POLIS 2009» παρουσίασε αυξημένη συμμετοχή γιατί προβάλλει ζωντανά τις αξιόλογες δραστηριότητες Δήμων και Κοινοτήτων, ενώ ταυτόχρονα ενημερώνει τους πολίτες για θέματα που αφορούν άμεσα τον Κοινωνικό Τομέα το περιβάλλον και τη Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο Δήμος Ακανθούς συμμετείχε στην Έκθεση αυτή με δικό του περίπτερο με επικεφαλής τον Δήμαρχο και κλιμάκιο του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Στην Έκθεση αυτή ο Δήμος μας πρόβαλε τις ομορφιές της Ακανθούς, κατήγγειλε την λεηλασία και την καταστροφή των μνημείων και ιδιαίτερα των εκκλησιών μας, οι οποίες ως γνωστό έχουν μετατραπεί σε στάβλους και αποθήκες και την εκκλησία του Χρυσοσώτηρα που έχει μετατραπεί σε τζαμί. Επίσης πρόβαλε την λεηλασία των εκκλησιαστικών  μνημείων της Κύπρου που βρίσκονται στα κατεχόμενα.

Διανεμηθήκαν διαφωτιστικά και ενημερωτικά φυλλάδια και υπήρχαν οπτικοακουστικά μέσα (φιλμάκι για την Ακανθού) τόσον στα ελληνικά όσον και στα αγγλικά, καταγγέλλοντας την κατοχική Τουρκία η οποία είναι και η υπεύθυνη αυτής της καταστροφής.

Το περίπτερο του Δήμου μας επισκέφθηκαν αρκετοί επώνυμοι όπως Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, Δήμαρχοι, ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης κ. Ψωμιάδης, ο Υπουργός Εμπορίου κ. Μαγκριώτης καθώς και   πλήθος επισκεπτών.

Επίσκεψη στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης 

Στο πλαίσιο των επαφών τους, ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας, επισκέφθηκαν φιλοφρονητικά τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Βασίλη Παπαγεωργόπουλο με τον οποίο είχαν μια πολύ φιλική και εγκάρδια συνομιλία. Συζητήθηκαν θέματα διαφώτισης καθώς και θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 

  

Στο γραφείο του Δημάρχου Θεσσαλονίκης

Στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης δόθηκε ως αναμνηστικό της επίσκεψης,  το εικονάκι του Χρυσοσώτηρα της Ακανθούς, ενημερωτικό υλικό για την Ακανθού καθώς και το DVD των 100χρονων του Δήμου Ακανθούς. Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης μας δώρισε ως ενθύμιο ένα ογκώδη τόμο που αφορά την πόλη Θεσσαλονίκης καθώς και ασημένιο κλωνί ελιάς, σύμβολο της ειρήνης.

 

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Β. Παπαγεωργόπουλος με τον Δήμαρχο Ακανθούς

Στην συνάντηση παρευρισκόταν και ο Γενικός Πρόξενος της Κύπρου στην Θεσσαλονίκη  κ. Ελπιδοφόρος Οικονόμου, ο οποίος είχε διευθετήσει και την συνάντηση και τον οποίον ευχαριστούμε ιδιαίτερα.

Η επίσκεψή μας αυτή στο Δήμο Θεσσαλονίκης καλύφθηκε τόσον από το δημοτικό κανάλι  TV 100, την ΕΤ3, καθώς και από τοπικούς ραδιοσταθμούς σταθμούς και εφημερίδες.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το πρόβλημα της Κύπρου, μας συνεχάρη για τις προσπάθειες που καταβάλλουμε ως κατεχόμενος Δήμος μέσα σε δύσκολες συνθήκες να κρατήσουμε άσβεστη τη φλόγα της επιστροφής και μας ευχήθηκε να είναι η τελευταία φορά που τον επισκεπτόμαστε ως κατεχόμενος Δήμος.  

                                                                                                 ΔΗΜΟΣ ΑΚΑΝΘΟΥΣ

 

20/11/2009 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Δήμος Ακανθούς στο πλαίσιο της διαφωτιστικής του εκστρατείας για την καταστροφή και την λεηλασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς από την Τουρκία, τόσον στην Ακανθού όσον και στα κατεχόμενα εδάφη μας, θα συμμετάσχει στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης «POLIS 2009» 26-29 Νοεμβρίου 2009 με  δικό του περίπτερο.

Γι’ αυτό το σκοπό, κλιμάκιο του Δήμου με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Σάββα Σαββίδη έχει μεταβεί στην Θεσσαλονίκη.

Ως γνωστό στην Έκθεση αυτή λαμβάνουν μέρος Δήμοι από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τις Αραβικές χώρες.


                                                                                                                                   ΔΗΜΟΣ ΑΚΑΝΘΟΥΣ

 

02/11/2009 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Πρόεδρος και τα Μέλη της Επιτροπής Κατεχόµενων Δήµων Κύπρου σας προσκαλούν σε κοινή Αντικατοχική εκδήλωση όλων των Κατεχόµενων Δήµων που διοργανώνουν την Κυριακή 15 Νοεµβρίου, 2009 και ώρα 7.30 µ. µ. στο Πολιτιστικό κέντρο της Ιεράς Μονής Κύκκου ‘’ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ΄΄στη Λευκωσία.

Κύριος οµιλητής:
A.Ε. Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Μάριος Καρογιάν.

Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραµµα και δεξίωση.

 

02/11/2009 Εκδρομή Συνταξιούχων Ακανθιωτών 

Με ιδιαίτερη χαρά σας πληροφορούμε ότι η εκδρομή των συνταξιούχων Ακανθιωτών  θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2009 στην Τροοδίτισσα αφού προηγηθεί κοινός εκκλησιασμός στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου στα Κάτω Πολεμίδια. Η συμμετοχή σας στις  προηγούμενες εκδρομές, μας επιτρέπει να ελπίζουμε πως και φέτος θα ανταποκριθείτε θετικά στην πρόσκλησή μας, για να δώσουμε συνέχεια σε ένα θεσμό τόσο απαραίτητο στα πέτρινα χρόνια της προσφυγιάς.

Τελευταία ημέρα για δήλωση συμμετοχής η Παρασκευή  09/10/2009.

Συνταξιούχος θεωρείται όποιος/α έχει συμπληρώσει ή διάγει το 60ο έτος της ηλικίας του/της μετά του/της συζύγου, ή οποιοδήποτε πρόσωπο παίρνει σύνταξη ή κοινωνικό βοήθημα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ 

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: 06:30 Εκκίνηση από ΜΕΤΡΟ, Ευαγγελίστρια Παλλουριώτισσας, Χίλτον, Καλησπέρα, Λατσιά(Δημαρχείο).

Επικοινωνήστε με τα τηλ.: Ελένη Χ’Μιχαήλ            22816160
Χαράλαμπο Κωφού        99498999,22423047
Θεοχάρη Κτωρίδη         99671322                                                                         Σωτήρη Λάμπρου          22481720

ΛΑΡΝΑΚΑ: 06:45 Εκκίνηση από Ορμήδεια, 7:00 Τσιακκιλερό, Αγ.Γεώργιο Λάρνακας.

Επικοινωνήστε με τα τηλ.: Δήμο Ακανθούς             24623566
Σ.Π.Ε Ακανθούς            24823800
Ντίνο Πασάτο                99551608                                                                        Αντρέα Καζαφά              99626406                                                                        Σίμο Κουτσαντώνη         99776774                                                                                                                                                    


ΛΕΜΕΣΟΣ:
07:30 Εκκίνηση από Λινόπετρα, 7:45 Jumbo, Αγ. Γεώργιο Χαβούζας.

Επικοινωνήστε με τα τηλ.
:   Παναγιώτα Σκουτάρη      99688993
Πάμπο Κελίρη           
     99538550
Μάρω Κελίρη                   25332853                                                                       Φώτη Εγκωμίτη               99464474, 25385370

Διαδρομή: 08:30  Άφιξη στην εκκλησία του Αγ. Νικολάου – Κ. Πολεμίδια.

Παρακολούθηση της Θ. Λειτουργίας.

Μετάβαση στο Μοναστήρι της Τροοδίτισσας.

Γεύμα σε κέντρο της περιοχής.

15:30 Αναχώρηση.           

ΔΗΜΟΣ ΑΚΑΝΘΟΥΣ        Σ.Π.Ε. ΑΚΑΝΘΟΥΣ        ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
                                                                                                          «Η ΑΚΑΝΘΟΥ»


08/18/2009
Επίσκεψη στο Ριζοκάρπασο

Κλιμάκιο του Δήμου Ακανθούς αποτελούμενο από τον Δήμαρχο Ακανθούς κ. Σαββίδη, την Αντιδήμαρχο κα Αντρούλλα Κτωρή, τον Δημοτικό Γραμματέα κ. Ντίνο Πασάτο και την υπάλληλο του Δήμου κα Ελένη Ζαννέττου επισκέφθηκε το Γυμνάσιο Ριζοκαρπάσου και πρόσφερε δώρα και εδέσματα στα παιδιά και έκαμε εισφορά στον Σύνδεσμο Γονέων τόσον του Γυμνασίου όσον και του Δημοτικού για τις ψυχαγωγικές ανάγκες των παιδιών, ευχόμενοι στα παιδιά καλή χρονιά και καλή λευτεριά.
Ως γνωστό ο Δήμος Ακανθούς είναι ο μοναδικός Δήμος της Καρπασίας.

                                                                                                  ΔΗΜΟΣ ΑΚΑΝΘΟΥΣ

       

08/18/2009 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θέμα: Αλλαγή απογεύματος

Ο Δήμος Ακανθούς στην τελευταία  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποφάσισε την αλλαγή του εργάσιμου απογεύματος από Πέμπτη σε Τετάρτη εναρμονιζόμενος με το απόγευμα της Δημόσιας Υπηρεσίας και αποδεχόμενος την εισήγηση της Ένωσης Δήμων Κύπρου.                                                                                                                

Ντίνος Πασάτος
Δημοτικός Γραμματέας

   

                                                                   02/08/2009 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009

1.Κυριακή,  02/08/2009
Θεία Λειτουργία στο Παρεκκλήσι του Χρυσοσώτηρα Ακανθούς στην Ορόκλινη

2.Τετάρτη, 05/08/2009
Εσπερινός Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, ώρα 6:30μ.μ. στο Παρεκκκλήσιο Χρυσοσώτηρα Ακανθούς στην Ορόκλινη, χοροστατούντος του Επισκόπου Καρπασίας κ.κ. Χριστοφόρου.  Συνεστίαση στο κέντρο «ΚΟΣΜΥΡΙΑ», Αραδίππου.

Μπουφέ (νηστίσιμα και μη) με ποτό Τιμή €8,00     Παιδικά €6,00

Χαιρετισμοί

Βραβεύσεις: α) Βραβείο ήθους & επίδοσης «Νίκος Σχοινιού»

β)  Βραβεύσεις των αρίστων

Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα

Κλήρωση δώρων (προκλήρωση) – ΧΟΡΗΓΟΣ  ΣΠΕ ΑΚΑΝΘΟΥΣ

Θερμή παράκλησή μας όπως επικοινωνήσετε με τους τοπικούς υπευθύνους για εξασφάλιση εισιτηρίου μέχρι 2/8/2009 στα τηλ. Δήμος Ακανθούς 24623566 (Λάρνακα), Σ.Π.Ε Ακανθούς 24823800 (Λάρνακα), Ντ. Πασάτος (Δημ. Γραμματέας) 99551608 (Ορμήδεια), Π. Κωφού 99498999 (Λευκωσία),Μάρω Κελίρη 99094005, Φώτης Εγκωμίτης 99464474 (Λεμεσός).

3.Πέμπτη, 06/08/2009
Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο Παρεκκλήσιο Χρυσοσώτηρα Ακανθούς στην Ορόκλινη προεξάρχοντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κύκκου και Τηλλυρίας κ.κ. Νικηφόρου.  Επίσης το απόγευμα στις 6:30μ.μ. θα τελεστεί ο Εσπερινός του Αγ. Μικάλλου και θα ακολουθήσει Παράκληση στο Χρυσοσώτηρα και το πρωί της επομένης θα τελεστεί Θεία Λειτουργία.


Πέμπτη, 06/08/2009
Εσπερινός Αγίου Μικάλλου στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Ανθούπολη (Λευκωσία).

4.Κυριακή, 09/08/2009
Θεία Λειτουργία στο Παρεκκλήσιο του Χρυσοσώτηρα Ακανθούς στην Ορόκλινη χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κιτίου κ.κ. Χρυσοστόμου. Εθνικό Μνημόσυνο των τριών πεσόντων Ακανθιωτών, Νίκου Σχοινιού, Ηλία Χ’Χαμπή και Λούκα Γιαχούτη που τελεί ο Δήμος Ακανθούς μαζί με τις οικογένειες των πεσόντων. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων.

5.Παρασκευή, 14/08/2009
Εσπερινός της Παναγίας της Περγαμιώτισσας στην Ακανθού στις 6:00μ.μ. (λεπτομέρειες στην «ΑΚΑΘΚΙΩΤΙΣΣΑ»).

6.Σάββατο, 15/08/2009
Θεία Λειτουργία στην Παναγία Περγαμιώτισσα στην Ακανθού στις 7:00π.μ. – 10:00π.μ.

7.Πέμπτη, 20/08/2009 «Βραδιά Αποδήμων»  
Ο Δήμος Ακανθούς θα δεξιωθεί τους αποδήμους μας στις 8:30μ.μ. το βράδυ στο κέντρο «ΛΕΩΝΙΔΑΣ» στην Λάρνακα, τηλ. 24635599, ο δρόμος απέναντι από τα Μακ Ντόναλτς.

 

25/04/2009 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Δήμος Ακανθούς και το Προσφυγικό Σωματείο «Η ΑΚΑΝΘΟΥ» σε συνεργασία με τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και το Πανεπιστήμιο Κύπρου διοργανώνουν το Ε’ Επιστημονικό-Λαογραφικό Συνέδριο με θέμα : «ΑΚΑΝΘΟΥ: ΑΝΘΡΩΠΟΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΖΩΗ» (Μέρος Β’) στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Κύπρου (Καλλιπόλεως 75) το Σάββατο 25 Απριλίου 2009 με ώρα έναρξης 9:30π.μ. και θα είναι μονοήμερο.

Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Έντιμου Υπουργού Παιδείας κ. Ανδρέα Δημητρίου.

 ΔΗΜΟΣ ΑΚΑΝΘΟΥΣ

20/04/2009 ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

Ο Δήμος Ακανθούς καλεί όλους τους Ακανθιώτες και τις Ακανθιώτισσες να λειτουργηθούμε την Δευτέρα του Πάσχα στις 12 το μεσημέρι στο εκκλησάκι που βρίσκεται μέσα στο χωριό Δελίκηπος της Επαρχίας Λάρνακας(κοντά στο χωριό Κόρνος). Η  αναβίωση του εθίμου που ξέρετε θα ....επαναληφθεί και φέτος. Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας ο Δήμος μας θα προσφέρει σ’ όλους τους Ακανθιώτες φλαούνες και κόκκινα αυγά. 
Έτσι για να μην σβήσουν τα καντήλια της μνήμης
!!!

ΔΗΜΟΣ ΑΚΑΝΘΟΥΣ

20/12/2008 ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Δήμαρχος Ακανθούς κ. Σάββας Σαββίδης και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου σας προσκαλούν την Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2009 ώρα 7:00μ.μ. στα γραφεία του Δήμου (προσωρινή διεύθυνση Χαμίτ Μπέη 11) στη Λάρνακα (πίσω από την υπεραγορά Ορφανίδη) για τη κοπή της βασιλόπιτας.

Την εκδήλωση θα τιμήσει ο Έντιμος Υπουργός Εσωτερικών κ. Νεοκλής Συλικιώτης.

Όλοι οι Ακανθιώτες είναι ευπρόσδεκτοι.

Θα ακολουθήσει δεξίωση.

 ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΣ ΧΡΟΝΟΣ 2009

                                                                                                                                 ΔΗΜΟΣ ΑΚΑΝΘΟΥΣ


20/12/2008 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΑΚΑΝΘΙΩΤΩΝ

Ο Δήμος, η Σ.Π.Ε Ακανθούς και το Προσφυγικό Σωματείο «Η ΑΚΑΝΘΟΥ» οργανώνουν και φέτος Χριστουγεννιάτικες Γιορτές σ’ όλες τις πόλεις αφιερωμένες στα παιδιά της κατεχόμενης κωμόπολής μας, με στόχο την αλληλογνωριμία και την ψυχαγωγία τους.

Ημερομηνία και χώροι εκδηλώσεων

Λάρνακα: Κυριακή, 28/12/2008, ώρα 11:00π.μ., Α’ Δημοτικό Αγ. Λαζάρου. Στην εκδήλωση αυτή θα παρευρεθούν και τα παιδιά που μας εκπροσώπησαν φέτος στην Junior Eurovision, Έλενα Μαννούρη και Χάρις Σάββα μαζί με το χορευτικό τους. Επίσης θα έχει και ταχυδακτυλουργό. 

Λευκωσία: Κυριακή, 28/12/2008, ώρα 11:00π.μ., Δημοτικό Σχολείο Λυκαβηττού.  

Λεμεσός: Κυριακή, 28/12/2008, ώρα 3:00μ.μ. Δημοτικό Σχολείο Αγ. Γεωργίου Χαβούζας.24/11/2008 ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Δήμαρχος Ακανθούς κ. Σάββας Σαββίδης και τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου σας προσκαλούν στην εκδήλωση που θα γίνει το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2008 στις 7:00μ.μ. στην Δημοσιογραφική Εστία στην Λευκωσία. (Λεωφόρος ΡΙΚ)

Την βραδιά αυτή θα τιμηθούν οι πνευματικοί άνθρωποι-συγγραφείς που κατάγονται από την Ακανθού ή έχουν σχέση με την Ακανθού.

Η όλη εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του  Εξοχότατου Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Μάριου Καρογιάν ο οποίος θα παραστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό.

Θα ακολουθήσει δεξίωση

                                                                                                                                
ΔΗΜΟΣ ΑΚΑΝΘΟΥΣ4/11/2008
 Ο Δήμος Ακανθούς γιόρτασε τα 100χρονα του

Ο κατεχόμενος Δήμος της Ακανθούς γιόρτασε τα 100χρονα του στην προσφυγιά σε μια εξαιρετική εκδήλωση τόσο σε οργάνωση όσο και σε περιεχόμενο που έγινε το Σάββατο 1ην Νοεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας.  Μπροστά σε 500 και πλέον Ακανθιωτών και πλήθος επισήμων ο Δήμος Ακανθούς τίμησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια υπό την αιγίδα του οποίου τελούσε η όλη εκδήλωση καθώς και τον Άνθρωπο Γιώργο  Νταλάρα τον οποίον σε σεμνή τελετή ανακήρυξε σε Επίτιμο Δημότη της Ακανθούς.

Μετά από σύντομους χαιρετισμούς και 15΄ πρόσφατο φιλμάκι για την Ακανθού η εκδήλωση έκλεισε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα με την χορωδία ΑΡΗΣ Λεμεσού και τον Κούλλη Θεοδώρου υπό την διεύθυνση του Μαρίνου Μιτέλλα.

 Όλοι έφυγαν καταγοητευμένοι από την πληρότητα της εκδήλωσης.

                                                                                                                                 ΔΗΜΟΣ ΑΚΑΝΘΟΥΣ
 

 

27/10/2008 Εκδήλωση 100 χρόνων του Δήμου Ακανθούς

Ο Δήμος Ακανθούς με την ευκαιρία των 100 χρόνων από την ίδρυση του διοργανώνει μεγάλη εκδήλωση το Σάββατο τη 1ην Νοεμβρίου 2008 και ώρα 7:30 στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει χαιρετισμούς, πρόσφατο φιλμάκι για την Ακανθού και καλλιτεχνικό πρόγραμμα από την χορωδία ΑΡΗΣ Λεμεσού και τους τραγουδιστές Μαρία Αλεξίου και Κούλλη Θεοδώρου.
Ο Δήμος Ακανθούς θα τιμήσει τον Γιώργο Νταλάρα για την προσφορά του στην Κύπρο και τον λαό της ανακηρύσσοντας τον Επίτιμο Δημότη Ακανθούς.
Η όλη εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Εξοχότατου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια ο οποίος θα παραστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό.
Ο Δήμος μας καλεί όλους τους Ακανθιώτες και τις Ακανθιώτισσες να δώσουν μαζικά το παρόν τους.
                                                                                                                                ΔΗΜΟΣ ΑΚΑΝΘΟΥΣ


27/10/2008 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

1)  Παρασκευή 31/10/2008: Ο Δήμαρχος κ. Σάββας Σαββίδης θα παρευρεθεί στην εκπομπή «Από μέρα σε μέρα » στο ΡΙΚ ΕΝΑ στις 2:15 μ.μ. 

2)   Παρασκευή 31/10/2008: Επίσης ο Δήμαρχος την ίδια μέρα θα παρευρεθεί στην εκπομπή «Λίγη κουβέντα λίγη Μουσική» στο Ράδιο Πρώτο με την Γιάννα Λοϊζίδου στις 5:30μ.μ.

8/10/2008 Επίσκεψη στο Γυμνάσιο Ριζοκαρπάσου

Κλιμάκιο του Δήμου Ακανθούς με επί κεφαλής τον Δήμαρχο κ. Σάββα Σαββίδη επεσκέφθη το Δημοτικό και το Γυμνάσιο Ριζοκαρπάσου την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2008.
Ο Δήμαρχος μίλησε στα παιδιά και τα συνεχάρη για τον αγώνα που διεξάγουν μέσα σε συνθήκες κατοχής παραμένοντας αμετακίνητοι φρουροί του Ελληνισμού στη γη που τους γέννησε. Επίσης συνεχάρη τους δασκάλους και τους καθηγητές των σχολείων για το πολύ αξιέπαινο έργο που επιτελούν κάτω από το άγρυπνο μάτι του κατακτητή. Επίσης το κλιμάκιο του Δήμου πρόσφερε εδέσματα στα παιδιά και στους δασκάλους τους και έκαμε εισφορά για τις ψυχαγωγικές ανάγκες των παιδιών του Ριζοκαρπάσου.
Όλα αυτά έγιναν κάτω από το μάτι των «αστυνομικών» του καθεστώτος οι οποίοι βρισκόντουσαν μέσα στην αυλή του Γυμνασίου.
Εκ μέρους του διδακτικού προσωπικού, η διευθύντρια κα Λουκία Λυσάνδρου ευχαρίστησε θερμά τον Δήμαρχο και το κλιμάκιο του Δήμου για την επίσκεψη και την εισφορά υπέρ των σχολείων.
Ως γνωστό ο Δήμος Ακανθούς, ο οποίος συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής είναι ο μοναδικός Δήμος της Καρπασίας.

                                                                                                                                ΔΗΜΟΣ ΑΚΑΝΘΟΥΣ


8/10/2008 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Δήμαρχος κ. Σάββας Σαββίδης και τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Ακανθούς σας προσκαλούν στην τελετή για τα 100 χρόνια του Δήμου Ακανθούς που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1ην Νοεμβρίου 2008 στις 7:30μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Εξοχότατου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια.

                                                 
                                                            ΔΗΜΟΣ ΑΚΑΝΘΟΥΣ

 

12/8/2008 ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ ΑΚΑΝΘΙΩΤΩΝ

Έγινε με μεγάλη επιτυχία η συνεστίαση των Ακανθιωτών που έγινε στο «ΚΟΣΜΥΡΙΑ» στις 5 Αυγούστου την οποία διοργανώνει ο Δήμος Ακανθούς μαζί με το Προσφυγικό Σωματείο «Η ΑΚΑΝΘΟΥ» η οποία περιελάμβανε χαιρετισμούς, βραβεύσεις και κλήρωση δώρων.

Η όλη εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργού Εσωτερικών κ. Νεοκλή Συλικιώτη.

Αζήτητα δώρα κέρδισαν οι αριθμοί: 
67, 126, 143, 157, 1109, 1144, 1163, 1280, 1354, 1636, 1662, 1722, 1741, 1761, 1830, 1838, 1851, 1901, 2062, 2177, 2960.

Παρακαλώ επικοινωνήστε με τα γραφεία του Δήμου 24623566, Σ.Π.Ε Ακανθούς και Χρίστο Χρίστου 99411156,22483988.

                                                 
                                                            ΔΗΜΟΣ ΑΚΑΝΘΟΥΣ


21/7/2008  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ  ΑΠΟΔΗΜΩΝ

Ο Δήμαρχος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Ακανθούς σας προσκαλούν να παραστείτε στην «Βραδιά Αποδήμων» την Δευτέρα 18 Αυγούστου 2008,  στις 8:00 το βράδυ στα προσωρινά γραφεία του Δήμου Ακανθούς στην Λάρνακα (πίσω από την Υπεραγορά Ορφανίδη).

Μετά από ένα σύντομο καλωσόρισμα από τον Δήμαρχο κ. Σάββα Σαββίδη θα ακολουθήσει  δεξίωση.

                                                                                                ΔΗΜΟΣ 
ΑΚΑΝΘΟΥΣ


21/7/2008  ΕΚΔΗΛΩΣΗ  ΜΝΗΜΗΣ  ΑΚΑΝΘΟΥΣ

Ο Δήμος Ακανθούς και το Προσφυγικό Σωματείο «Η ΑΚΑΝΘΟΥ» σε συνεργασία με την Εκκλησιαστική Επιτροπή του Χρυσοσώτηρα της Ακανθούς ανακοινώνει προς όλους τους Ακανθιώτες ότι ο Εσπερινός της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος  θα γίνει στο Παρεκκλήσιο του Χρυσοσώτηρα στην Ορόκλινη την Τρίτη 5 Αυγούστου στις 6:00μ.μ. Χοροστατούντος του Χωρεπισκόπου Καρπασίας κ. Χριστοφόρου. Μετά τον Εσπερινό θα ακολουθήσει συνεστίαση και καλλιτεχνικό πρόγραμμα στο κέντρο ΚΟΣΜΥΡΙΑ. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Έντιμου Υπουργού Εσωτερικών κ. Νεοκλή Συλικιώτη.

Παράκληση μας όπως επικοινωνήσετε με τους τοπικούς υπευθύνους για εξασφάλιση εισιτηρίου,  στα γραφεία του Δήμου 24623566 ή στην Σ.Π.Ε Ακανθούς όχι αργότερα από το Σάββατο 2 Αυγούστου.

Τιμή εισιτηρίου €10.00 ( όλα νηστίσιμα ).

                                                                                                 ΔΗΜΟΣ  ΑΚΑΝΘΟΥΣ


7/7/2008  Απουσία Δημάρχου

Ο Δήμαρχος Ακανθούς κ. Σάββας Σαββίδης θα απουσιάζει στο εξωτερικό για ιδιωτικούς λόγους από 21 – 27 Ιουλίου. Καθήκοντα Δημάρχου θα ασκεί ο Αντιδήμαρχος κ. Γιάννος Ιωάννου.                                                                                                                                                                                                         Ντίνος Πασάτος                                                                                                                                 Δημοτικός Γραμματέας

31/5/2008  Επαφές του Δημάρχου Ακανθούς κ. Σ. Σαββίδη στην Washington

Eπέστρεψε στην Κύπρο ο Δήμαρχος Ακανθούς κ. Σ. Σαββίδης ο οποίος εκπροσώπησε τους 9 κατεχόμενους Δήμους στο 24ο Παγκόσμιο συνέδριο της PSEKA που έγινε στην  Washington από 21 – 23 Μαΐου. Στο συνέδριο στο οποίο παρευρέθηκαν πάνω από 100 σύνεδροι από όλον τον κόσμο δόθηκε η ευκαιρία να συζητηθούν το Κυπριακό, το θέμα των Σκοπίων και το θέμα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης καθ’ ότι το θέμα του συνεδρίου ήταν «Ελληνισμός και Ορθοδοξία». Επίσης υπήρξαν επαφές ανωτάτου επιπέδου με τον Υφυπουργό Εξωτερικών των Η.Π.Α κ. Νεγρεπόντε καθώς και με μέλη της Γερουσίας και του Κογκρέσου. Στην αποστολή συμμετείχαν η Δήμαρχοs Κερύνειας κα Μαρία Ιωάννου και ο Δήμαρχος Μόρφου κ. Χαράλαμπος Πίττας.

                                                                                                  ΔΗΜΟΣ ΑΚΑΝΘΟΥΣ

31/5/2008 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 

Συγχωριανοί, συγχωριανές, 

Ο Δήμος Ακανθούς στα πλαίσια των αθλητικών του δραστηριοτήτων και με την ευκαιρία των 100 χρόνων από την ίδρυση του αποφάσισε να τιμήσει τους αθλητές τόσον του στίβου όσον και των ομαδικών αθλημάτων που κατάγονται από την Ακανθού καθώς και όσους συνέβαλαν στην ανάπτυξη του σχολικού αθλητισμού στην Ακανθού.

Γι’ αυτό το σκοπό θα υπάρχει λεωφορείο για τη μεταφορά σας στην Λευκωσία. Εκκίνηση από Jumbo το Σάββατο 31/5/08 στις 6:00μ.μ. και στις 6:20μ.μ. από την Λινόπετρα. Επικοινωνήστε με τους Πάμπο Κελίρη 99538550, και Φώτη Εγκωμίτη 99464474.

Η εκδήλωση η οποία θα γίνει το Σάββατο 31 Μαΐου 2008 στην αίθουσα Συνεδρίων του Νέου Γ.Σ.Π στη Λευκωσία περιλαμβάνει απονομή πλακετών και διπλωμάτων  στους  τιμώμενους, παρουσίαση του βιβλίου  του Σάββα  Σμολένσκη «Η ΑΘΛΗΤΟΜΑΝΑ ΑΚΑΝΘΟΥ», σύντομο καλλιτεχνικό πρόγραμμα και δεξίωση.

Η όλη εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του έντιμου Υπουργού Υγείας κ. Χρίστου Πατσαλίδη.
 

18/5/2008 Εκδρομή Συνταξιούχων και Αποδήμων Ακανθιωτών

ΔΗΜΟΣ ΑΚΑΝΘΟΥΣ Σ.Π.Ε. ΑΚΑΝΘΟΥΣ  ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ "Η ΑΚΑΝΘΟΥ"                          
Με ιδιαίτερη χαρά σας πληροφορούμε ότι η εκδρομή των συνταξιούχων Ακανθιωτών  θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 18 Μαΐου 2008 στην Αυδήμου. Η συμμετοχή σας στις  προηγούμενες εκδρομές, μας επιτρέπει να ελπίζουμε πως και φέτος θα ανταποκριθείτε θετικά στην πρόσκληση μας, για να δώσουμε συνέχεια σε ένα θεσμό τόσο απαραίτητο στα πέτρινα χρόνια της προσφυγιάς.

Τελευταία ημέρα για δήλωση συμμετοχής η Τετάρτη 14/05/2008. 


Συνταξιούχος θεωρείται όποιος/α έχει συμπληρώσει ή διάγει το 60ο έτος της ηλικίας του/της μετά του/της συζύγου, ή οποιοδήποτε πρόσωπο παίρνει σύνταξη ή κοινωνικό βοήθημα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ 

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: 06:30 Εκκίνηση από ΜΕΤΡΟ, Ευαγγελίστρια Παλλουριώτισσας, Χίλτον, Καλησπέρα,  Λατσιά(Δημαρχείο).

Επικοινωνήστε με τα τηλ.: Ελένη Χ’Μιχαήλ  22816160 
                                    Χαράλαμπο Κωφού  99498999,22316702
                                    Θεοχάρη Κτωρίδη  99671322
                                    Σωτήρη Λάμπρου   22481720 

ΛΑΡΝΑΚΑ: 06:45 Εκκίνηση από Ορμήδεια, 7:00 Τσιακκιλερό, Αγ.Γεώργιο Λάρνακας.

Επικοινωνήστε με τα τηλ.: Ντίνο Πασάτο  99551608 
                                    Αντρέα Καζαφά 99626406
                                    Σίμο Κουτσαντώνη 99776774                                                 Σ.Π.Ε. Ακανθούς  24823800 

ΛΕΜΕΣΟΣ: 07:15 Εκκίνηση από Λινόπετρα, 7:30 Αγ.Γεώργιο Χαβούζας, Jumbo.

Επικοινωνήστε με τα τηλ.: Παναγιώτα Σκουτάρη 99688993
                                    Μάρω Κελίρη 25332853
                                    Φώτη Εγκωμίτη 99464474, 25385370 

Διαδρομή: 08:30 Άφιξη στην εκκλησία της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος – Αυδήμου.
                        Παρακολούθηση της Θ. Λειτουργίας – Μνημόσυνο των Ακανθιωτών.
                        Μετάβαση στο χωριό Ανώγυρα – Περιήγηση.
                        Γεύμα στο εστιατόριο
St. Georges – Παραμάλι.
               15:30 Αναχώρηση.          

  Σύντομες Ανακοινώσεις

1)   Η χορωδία ΑΡΗΣ Λεμεσού ένα χρόνο μετά τον θάνατο του Πιερή Ζαρμά οργανώνει εκδήλωση στη μνήμη του με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα την Παρασκευή 18 Απριλίου στις 8.00μ.μ. στο Παττίχειο Θέατρο Λεμεσού. Είσοδος ελεύθερη. 

2)   Δευτέρα του Πάσχα
Ο Δήμος Ακανθούς καλεί όλους τους Ακανθιώτες και τις Ακανθιώτισσες να λειτουργηθούμε την Δευτέρα του Πάσχα στις 12 το μεσημέρι στο εκκλησάκι που βρίσκεται μέσα στο χωριό Δελίκηπος της Επαρχίας Λάρνακας (κοντά στο χωριό Κόρνος). Η περσινή αναβίωση του εθίμου που ξέρετε θα ... επαναληφθεί και φέτος.

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας θα τιμηθεί από τον Δήμο Ακανθούς ο 96 χρονος Φώτης Σταυρή Κτωρή για την συντήρηση αλλά ιδιαίτερα για την ΑΝΑΒΙΩΣΗ του εθίμου του Ιούδα.

 Έτσι για να μην σβήσουν τα καντήλια της μνήμης !!!!!
 

3)   Την Κυριακή 18 Μαΐου 2008 θα γίνει η καθιερωμένη εκδρομή – εκκλησιασμός των συνταξιούχων μας στο χωριό Αυδήμου. Περισσότερες λεπτομέρειες θα ακολουθήσουν σύντομα. 

4)   Η αίθουσα Πιερής Ζαρμάς (στο Δημαρχείο), με πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, λειτουργεί από 15 Απριλίου και σαν αναγνωστήριο. Ώρες λειτουργίας 9:30π.μ. – 12:30 καθημερινά εκτός Σαββάτου. 

5)   Παναγία Περγαμιώτισσα

Μετά από συντονισμένες ενέργειες και εντατικές διαβουλεύσεις που είχαμε με αξιωματούχους της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Λευκωσία, η Εκκλησία της Περγαμιώτισσας (του 11ου αιώνα), βυζαντινού ρυθμού άρχισε να επιδιορθώνεται μέσω του Αμερικανικού προγράμματος SAVE με σκοπό την πλήρη αναστήλωση της για να την λειτουργήσουμε σύντομα. Οι εργασίες έχουν ήδη αρχίσει και θα τελειώσουν το θέρος του 2009.

 

ΔΗΜΟΣ ΑΚΑΝΘΟΥΣ  6/4/2008 Ετήσιο Μνημόσυνο Πιερή Ζαρμά 

Ο Δήμος Ακανθούς και η οικογένεια του αείμνηστου Πιερή Ζαρμά τελούν την Κυριακή 6 Απριλίου 2008 το 1ο ετήσιο μνημόσυνο στο παρεκκλήσιο του Χρυσοσώτηρα στην Ορόκλινη και καλούν όλους τους Ακανθιώτες να τιμήσουν την μνήμη του.

Ο Δήμος Ακανθούς θα προσφέρει καφέ και νηστίσιμο πρόγευμα στο χώρο του Δημαρχείου στην Λάρνακα.

ΔΗΜΟΣ  ΑΚΑΝΘΟΥΣ

  10/3/2008 ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

Ο Δήμος Ακανθούς στα πλαίσια της κοινωνικής του προσφοράς προς τους δημότες και τις δημότισσες της  κατεχόμενης κοινότητας μας αποφάσισε να αναβιώσει το έθιμο της Καθαρής Δευτέρας στο  χωριό Δελίκηπος της επαρχίας Λάρνακας  (στον κύριο δρόμο Κόρνου-Δελίκηπου)  και προσκαλεί όσους δεν θα μεταβούν στην Ακανθού, να έρθουν στον κοινοτικό κατασκηνωτικό χώρο της κοινότητας Δελίκηπου. Ο Δήμος θα διαθέσει δωρεάν κρασί και λαγάνα.

Όλοι ευπρόσδεκτοι.

ΔΗΜΟΣ  ΑΚΑΝΘΟΥΣ


3/2/2008 9 μηνο μνημόσυνο Ιάκωβου Κυριάκου

Ο Δήμος Aκανθούς και η οικογένεια του αδικοχαμένου συγχωριανού μας Ιάκωβου Κυριάκου (Τζιρκάτζιη) θα τελέσουν το 9 μηνο μνημόσυνο την Κυριακή 3 του Φεβράρη στο Παρεκκλήσιο του Χρυσοσώτηρα στην Ορόκλινη χοροστατούντος του θεοφιλέστατου Επισκόπου Καρπασίας κ. Χριστοφόρου και καλούν όλους τους Ακανθιώτες και τις Ακανθιώτισσες να τιμήσουν την μνήμη του Ιάκωβου. Επιμνημόσυνο λόγο θα εκφωνήσει ο Δήμαρχος Ακανθούς κ. Σαββίδης.

30/1/2008    ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Δήμαρχος Ακανθούς κ. Σάββας Σαββίδης και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Ακανθούς σας προσκαλούν στην Γιορτή των Γραμμάτων που θα γίνει στην δημοσιογραφική Εστία στην Λευκωσία (Λεωφόρος ΡΙΚ) την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2008 και ώρα 7:15μ.μ.

Κατά την εκδήλωση αυτή, η οποία θα είναι επετειακή για τα 50 χρόνια του «Κρυφού Σχολειού» θα τιμηθούν οι δάσκαλοι του «Κρυφού Σχολειού» ζώντες και τεθνεώτες καθώς και ο αείμνηστος Σωτήρης Χ’ Γεωργίου, Δήμαρχος κατ’ εκείνη την περίοδο. Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα και δεξίωση.

Επίσημη προσκεκλημένη του Δήμου μας και ομιλήτρια της βραδιάς θα είναι η γνωστή ανά το Παγκόσμιο ελληνίδα καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Σορβόννης και πρόεδρος του Πανεπιστημίου της Ευρώπης κ. Ελένη Γλυκάτζη-Αρβελέρ η οποία θα έρθει από τη Γαλλία ειδικά για τα 100 χρόνια του Δήμου μας και θα αναπτύξει το θέμα «Ελεύθερα Γράμματα – Ελεύθερη Ψυχή».

Η κ. Αρβελέρ θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης του Δήμου Ακανθούς.

Η όλη εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της έντιμης Υπουργού Εξωτερικών κ. Ερατώς Κοζάκου-Μαρκουλλή η οποία θα παρευρεθεί και θα απευθύνει χαιρετισμό. 

ΔΗΜΟΣ ΑΚΑΝΘΟΥΣ                              


10/12/2007 Βραβείο Ήθους κα Επίδοσης "Νικόλαος Σχοινιού"

Το Δημοτικό Συμβούλιο με πρόσφατη απόφαση του αποφάσισε την καθιέρωση ετήσιου βραβείου ύψους £500,00 εις μνήμη του πεσόντα Ακανθιώτη Νίκου Σχοινιού. Το βραβείο αυτό θα δίδεται στον μαθητή/ρια  της Γ’ Λυκείου που κατάγεται από την Ακανθού και διακρίθηκε για το ήθος και την επίδοση του/της.


10/12/2007 Ίδρυση Ταμείου Υποτροφιών

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας σε πρόσφατη συνεδρία του ενεργοποίησε το άρθρον 68 (παρ. 6) του περί Δήμων Νόμου και δέχεται δωρεές, κληροδοτήματα, χορηγίες, εισφορές (π.χ. από κηδείες) με σκοπό να βοηθήσει παιδιά που σπουδάζουν σε Σχολές ανώτερης ή ανώτατης εκπαίδευσης τόσον της Κύπρου όσον και του εξωτερικού. Γι’ αυτό το σκοπό δέχεται αιτήσεις για παροχή βοηθήματος σε ήδη φοιτούντες.

Κριτήρια:
α) Και οι δύο γονείς των υποψηφίων να κατάγονται από την Ακανθού ή τουλάχιστον ο ένας.

β) Να είναι άποροι.
γ) Να συμπληρώσει και να αποσταλεί υπογεγραμμένο το έντυπο αιτήσεως (από τον γονέα) στα γραφεία του Δήμου, Χαμίτ Μπέη 11, 6050 Λάρνακα. Οι αιτήσεις θα εξεταστούν κατά προτεραιότητα.
δ) Να μην έχουν άλλη υποτροφία.

Για το έντυπο αιτήσεως κάντε κλικ ΕΔΩ.

10/12/2007 Υποτροφίες

Ο Δήμος μας σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο (πρώην Cyprus College) και το University Frederick Cyprus παρεχώρησε για το 2007-2008 δύο μερικές υποτροφίες.


10/12/2007 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - Κόψιμο Βασιλόπιτας

Ο Δήμος Ακανθούς σας καλεί στο καθιερωμένο πια κόψιμο της βασιλόπιτας που θα γίνει την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2008 και ώρα 6:30μ.μ. στα προσωρινά  γραφεία του Δήμου μας στην Λάρνακα  (500 μέτρα από τον Ορφανίδη).
Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο έντιμος Υπουργός Εσωτερικών κ. Χρίστος Πατσαλίδης. Θα ακολουθήσει δεξίωση. Όλοι οι Ακανθιώτες είναι ευπρόσδεκτοι.


10/12/2007 Χριστουγεννιάτικες Γιορτές

Αγαπητοί συγχωριανοί,
     Ο Δήμος, το Προσφυγικό Σωματείο «Η ΑΚΑΝΘΟΥ» και η Σ.Π.Ε. Ακανθούς οργανώνουν και φέτος Χριστουγεννιάτικες Γιορτές σ’ όλες τις πόλεις αφιερωμένες στα παιδιά της κατεχόμενης κωμόπολής μας, με στόχο την αλληλογνωριμία και την ψυχαγωγία τους.
     Είμαστε βέβαιοι, αγαπητά μας παιδιά, πως θα περάσετε ευχάριστες στιγμές και αναμένουμε απ’ όλους σας την ενεργό συμμετοχή σας στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.
     Θα ακολουθήσει δεξίωση και προσφορά δώρων σ’ όλα τα παιδιά. 

Ημερομηνία και χώροι εκδηλώσεων:
Λάρνακα:
Τετάρτη, 26/12/2007, ώρα 11:00π.μ., Α’ Δημοτικό Αγ. Λαζάρου.
Λευκωσία:
Κυριακή, 30/12/2007, ώρα 11:00π.μ., Γ’ Δημοτικό Λακατάμειας
Λεμεσός
: Κυριακή, 30/12/2007, ώρα 3:00μ.μ., Δημοτικό Αγ. Γεωργίου Χαβούζας.

14/11/2007 Κοινωνική προσφορά  Δήμου  Ακανθούς

Ο Δήμος Ακανθούς στα πλαίσια της κοινωνικής του προσφοράς διεξήγαγε έρανο μεταξύ των Ακανθιωτών υπέρ των Ελλαδιτών  πυρόπληκτων. Το προϊόν του εράνου το οποίο έφτασε τις £1,600 δόθηκε σε σεμνή τελετή στον πρέσβη της Ελλάδας κ. Δημήτρη Ράλλη από τον Δήμαρχο Ακανθούς κ. Σάββα Σαββίδη με την παρουσία μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Ακανθούς. Ο κ. Ράλλης ευχαρίστησε θερμά τον Δήμαρχο για αυτήν την χειρονομία του τονίζοντας για μια ακόμα φορά τους ακατάλυτους δεσμούς μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας.

Ο Δήμος Ακανθούς ευχαριστεί θερμά όλους όσους εισέφεραν υπέρ των πυρόπληκτων Ελλαδιτών αδελφών μας


Ο πρέσβης της Ελλάδος κ. Δ. Ράλλης παραλαμβάνει επιταγή εκ €2,800 από τον Δήμαρχο Ακανθούς κ. Σ.Σαββίδη, προϊόν εράνου μεταξύ των Ακανθιωτών υπέρ των Ελλαδιτών πυροπλήκτων.


19 /10/2007 ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΚΑΝΘΙΩΤΩΝ
  
  
Έγινε με μεγάλη επιτυχία η προσκυνηματική εκδρομή των Ακανθιωτών της τρίτης ηλικίας προσφύγων και αποδήμων στα Κάτω Λεύκαρα όπου έγινε κοινός εκκλησιασμός. Ακολούθησε πρόγευμα στο εξωκκλήσι του Αγίου Ραφαήλ το οποίο  παρέθεσε ο Ακανθιώτης Ιερέας ΠαπαΣωτήρης Παπαγεωργίου και μετά προσκύνημα στον Άγιο Μηνά. 

Το μεσημέρι δεξιωθήκαμε τους συνταξιούχους μας σε κέντρο στην Βαβατσινιά όπου 200 και πλέον συνταξιούχοι πέρασαν όμορφες στιγμές με αναφορές στην κατεχόμενη κωμόπολη αλλά και ανανέωση της ελπίδας για επιστροφή στον Χρυσοσώτηρα της Ακανθούς.

Ο Δήμος Ακανθούς ευχαριστεί όλους τους συντελεστές της επιτυχίας και ιδιαίτερα τους χορηγούς αυτής της εκδήλωσης που ήταν τα οργανωμένα σύνολα της Ακανθούς καθώς και ιδιώτες.

24/9/2007 ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ 2007 (Πατήστε ΕΔΩ για λεπτομέρειες)

29/8/2007 ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ο Δήμος Ακανθούς λειτουργώντας ως φορέας της βούλησης  των Ακανθιωτών προσφύγων και αποδήμων για εισφορές υπέρ των πυρόπληκτων Ελλαδιτών αδελφών μας πληροφορεί όλους τους Ακανθιώτες ότι έχει ανοίξει λογαριασμός στη Σ.Π.Ε. Ακανθούς αρ. λογ. 20043327  και καλεί όλους τους Ακανθιώτες να συνεισφέρουν ανάλογα. Η κατάθεση μπορεί να γίνει σε οποιαδήποτε Συνεργατική της Κύπρου.
Επίσης μπορεί να γίνει κατάθεση σε οποιαδήποτε άλλη τράπεζα της Κύπρου στον αρ.λογ.
107-20043327.
Ο έρανος θα λήξει την Τρίτη 16 Οκτωβρίου.